Continental brengt ContiConnect ID.Buzz naar Best of Van!

Net zoals in 2021 en 2022 organiseert Continental een roadshow met een speciaal uitgeruste bestelwagen. Deze keer kunnen klanten kennis maken met de ContiConnect ID.Buzz waarbij de focus ligt op Generation 5 truckbanden, maar ook op duurzame en digitale oplossingen.

Het idee is vooral om met dit voertuig het ContiConnect systeem tastbaar te maken voor fleetowners. Bart Piceu, Digital Solutions Manager Benelux van Continental, rijdt zelf met de ID.Buzz rond: “Wegens het lokale succes van de eerste twee roadshows en het enthousiasme van de toen bezochte vloten hebben we beslist om nu vanaf april 2024 een eigen voertuig te hebben waarbij de focus ligt op onze digitale oplossingen. Onze ContiConnect ID.Buzz zal onder andere te zien zijn op het Best of Van event eind juni, georganiseerd door Transportmedia.

De speciaal uitgeruste ID.Buzz bevat een demowand, waarop de ContiConnect oplossingen live getoond kunnen worden. Maar de link tussen de ID.Buzz en Continental is veel breder dan dat, want Continental is veel meer dan een bandenfabrikant: het voertuig maakt gebruik van een hele reeks sensoren, waaronder een langeafstandsradar die in het voorpaneel is geïnstalleerd, een sensor en thermisch beheersysteem voor de batterijen en een V2I-communicatiemodule. “De rode draad in de drie voertuigen die we tot nu toe hebben gebruikt is onze digitale oplossingen, maar die zijn sinds 2021 natuurlijk al behoorlijk geëvolueerd. Binnen Continental staan we zeker niet stil als het aankomt op digitale oplossingen binnen ons fleet solutions afdeling”, aldus Bart Piceu.

Tijdens de Best of Van 2024 organiseert Continental ook een workshop voorafgaand aan de ceremonie. Meer details volgen binnenkort!

Lees alles over Continental Benelux BV

video

We Are Champions (aflevering 3) – Transport & VAN.TV 58

Het is moneytime in deze slotaflevering van We Are Champions. Transporticonen Gilles D’Haene, Marc Smets en Frederik Willaert wagen zich elk aan hun derde en laatste opdracht van dit seizoen. Wie maakt er het snelst een kopje thee? Wie kan het beste bowlen? En wie is de bekwaamste brandweerman?

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo