Continental legt alles uit over taxonomie

Taxonomie’ is een woord dat de komende maanden en jaren op ieders lippen zal liggen. De term wordt gebruikt om de min of meer duurzame investeringen van alle Europese bedrijven te classificeren en zal een grote impact hebben op de toegang tot krediet. Continental heeft net een informatieportaal over dit onderwerp gelanceerd, gericht op wagenparken die actief zijn in de transport- en logistieke sector.

Bedrijven met meer dan 500 werknemers en beursgenoteerd moeten hun activiteiten al aangeven, maar vanaf het boekjaar 2025 zullen ook bedrijven met meer dan 250 werknemers en een omzet van meer dan €40 miljoen hiermee te maken krijgen. Kleine en middelgrote beursgenoteerde bedrijven krijgen nog een jaar respijt.

Het uiteindelijke doel van de taxonomie is om klanten te helpen leveranciers te kiezen die een positieve bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen van de Europese Unie. Investeerders worden ook uitgenodigd om de voorkeur te geven aan het ondersteunen van milieuvriendelijke activiteiten. Transporteurs kunnen bijvoorbeeld hun inspanningen om hun koolstofvoetafdruk te verminderen benadrukken door voertuigen met een lage of nulemissie aan te schaffen of, zoals Continental opmerkt, door ze uit te rusten met geschikte banden. Een band die bijvoorbeeld A of B scoort voor rolweerstand en A voor extern geluid, komt in aanmerking.

“Continental geeft vervoerders informatie over hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden op de eisen van de Taxonomy en rapporteert over de voortdurende ontwikkeling van het classificatiesysteem. Tegelijkertijd voorzien de klantenadviseurs van Continental wagenparkbeheerders van gepersonaliseerd advies over producten die voldoen aan de eisen van de regelgeving,” legt Frank Buntinx (Head of Fleet Solutions & TT) uit. Hij gelooft ook dat transporteurs die anticiperen op de bepalingen van de taxonomie een concurrentievoordeel zullen hebben: “Hoewel de invoering van de taxonomie in eerste instantie een extra uitdaging lijkt voor transportbedrijven, biedt het hen ook een geweldige kans om zich te onderscheiden van de concurrentie.”

Lees alles over Continental Benelux BV

video

We Are Champions (aflevering 3) – Transport & VAN.TV 58

Het is moneytime in deze slotaflevering van We Are Champions. Transporticonen Gilles D’Haene, Marc Smets en Frederik Willaert wagen zich elk aan hun derde en laatste opdracht van dit seizoen. Wie maakt er het snelst een kopje thee? Wie kan het beste bowlen? En wie is de bekwaamste brandweerman?

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo