Kostprijs transport in Duitsland zal stijgen met 7,9 %

Na de invoering van een CO2-belasting in de LKW-Maut tarieven zal de kostprijs van het wegtransport vanaf 1 december 2023 met 7,9% stijgen. Tenminste, dat is volgens een berekening van ECG, de Europese vereniging van voertuigtransporteurs.

Voor een Euro 6-vrachtwagen zal het bedrag van de CO2-belasting variëren tussen 8 en 15,8 cent, afhankelijk of u een voertuig van minder dan 12 ton of een combinatie van 40 ton gebruikt. Dit bedrag wordt opgeteld bij het huidige tarief, waardoor de prijs per kilometer uitkomt op 17,8 cent voor een voertuig van minder dan 12 ton en 35,4 cent voor een combinatie van 40 ton. Vergeleken met de huidige tarieven betekent dit een stijging tussen 70,5% en 83,2%, afhankelijk van de tonnageklasse.

De ECG heeft een enquête gehouden onder haar leden, waaruit bleek dat de gemiddelde stijging van de kostprijs (voor een autotransporteur natuurlijk) 7,9% per afgelegde kilometer op Duitse federale wegen en snelwegen zou bedragen. Deze informatie is uiteraard doorgegeven aan de verladers in de sector…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo