Drie Belgische transporteurs verdacht van sociale fraude

Volgens de VRT zijn gerecht en politie zijn vanmorgen binnengevallen bij drie Belgische transportbedrijven uit Diksmuide, Hamme en Mechelen. Ze worden verdacht van sociale fraude op grote schaal. Deze actie kadert in een Europees onderzoek. Volgens de VRT zouden drie transporteurs de afgelopen jaren zes tot zeven miljoen euro aan sociale lasten hebben ontdoken. Ze zouden een broep gedaan hebben op een criminele organisatie, geleid door een Fransman, om in Slovakije, maar ook in Portugal postbusbedrijven op te richten en goedkope chauffeurs in ons land te laten werken. Twee personen werden meegenomen voor verhoor en 10 voertuigen werden in beslag genomen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo