Sociale dumping : inbreukprocedure gestart tegen Oostenrijk

De Europese Commissie heeft een inbreukprocedure opgestart tegen Oostenrijk met betrekking tot de toepassing van de Oostenrijkse wet ter bestrijding van sociale dumping in de transportsector. “Gelijkaardige inbreukprocedures lopen al tegen Duitsland en Frankrijk voor hun regelgeving rond het minimumloon in de transportsector”, zegt Febetra. “We laken het Europees getalm, dat de hele hetze rond de detachering en de sociale dumping nog wat meer aanwakkert. Meer dan twee jaar na de invoering van het Duits minimumloon en bijna één jaar na de invoering van de Loi Macron hebben de Europese instanties de knoop nog altijd niet definitief doorgehakt. Of de Duitse en Franse regels al dan niet door de beugel kunnen, daar is nog steeds geen uitsluitsel over. Dat het zoveel tijd in beslag neemt om te checken of een regel de Europese toets doorstaat, dat krijg je aan transporteurs die gewend zijn om kort op de bal te spelen, met de beste wil niet uitgelegd. Intussen hebben diezelfde ondernemers veel kostbare tijd en energie geïnvesteerd in administratieve formaliteiten, die misschien wel afgevoerd zullen worden, mocht Europa in fine tot de zeer plausibele conclusie komen dat ze een te grote belemmering vormen voor het vrij verkeer van diensten en van goederen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo