Beaulieu reduceert de CO2-uitstoot met 300 ton

De Belgische producent van vloerbekleding Beaulieu International Group heeft de CO2-uitstoot met 36% gereduceerd dankzij zijn duurzame containertransportprogramma. Het doel is om de komende jaren de uitstoot verder te reduceren naar 55%. Het wereldwijde, multimodale logistiekplatform van B.I.G. startte in 2015 en gebruikt watertransport om minder afhankelijk te zijn van vrachtwagens. Dit succesvolle programma heeft in 2017 de containertransportgerelateerde CO2-uitstoot van het bedrijf met 300 ton gereduceerd, Op dit moment wordt 60% van alle containers getransporteerd via binnenvaartschepen van Delcatrans die vanuit de River Terminal Wielsbeke (RTW) vertrekken. Vroeger gebeurde dat per vrachtwagen. De RTW fungeert als de centrale binnenlandse haven van B.I.G., en verbindt het bedrijf met de haven van Antwerpen. Manuport Logistics opereert als 4 PL-partner voor B.I.G. Door te kiezen voor watertransport zijn reistijden ook betrouwbaarder geworden, volgens B.I.G. Het doel is om dit jaar 10% meer binnenvaartschepen te gebruiken, en de capaciteit van binnenvaartschepen wordt voor de komende jaren verhoogd van 60 naar 90 TEU.  

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo