Kilometerheffing : weer twee fraudeurs betrapt

Afgelopen vrijdag werden twee vrachtwagenchauffeurs betrapt op gebruik van illegale stoorzenders in poging om de kilometerheffing te ontlopen. Deze controleactie vond plaats rond “Barrière de Champlon” nabij het Waalse Nassogne, en bij Marche-en-Famenne en werd uitgevoerd door gewestelijke controle-ambtenaren voor de kilometerheffing in samenwerking met de controleurs van telecomtoezichthouder BIPT. Beide fraudeurs maakten gebruik van een ‘jammer’, die ervoor zorgt dat de OBU minder of geen kilometers aanrekent dan in werkelijkheid zou moeten. Daarmee probeert men de signalen die het tolkastje van de satelliet ontvangt te verstoren zodat de OBU niet meer correct functioneert. Chauffeurs die zich aan dergelijke illegale praktijken bezondigen begaan een dubbele overtreding. Enerzijds plegen zij een inbreuk op de telecomwet die het bezit en gebruik van jammers verbiedt en zeer streng bestraft. Anderzijds frauderen zij ook manifest op de kilometerheffing voor vrachtwagens, met cumuleerbare boetes van 1000 euro tot gevolg.

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo