48 jaar geleden… een elektrische Volkswagen T2…

Net als andere constructeurs elektriseert Volkswagen Bedrijfsvoertuigen zijn gamma van lichte bedrijfsvoertuigen op grote schaal, maar wie herinnert zich nog dat het Duitse merk al een elektrische versie van zijn beroemde ‘Bulli’ had gemaakt? Dit avontuur begon 50 jaar geleden…

In 1970 begon Volkswagen met de ontwikkeling van zijn eerste elektrisch aangedreven model. Een eerste prototype van de elektrische T2 (een open-top pick-up) werd in 1972 op de IAA in Hannover tentoongesteld en vervolgens begon Volkswagen met de (zeer kleine) serieproductie van de Electric Transporter in pick-up-, minibus- en bestelwagenuitvoeringen. Het bood een laadvermogen van 800 kg, ondanks de 880 kg aan batterijen. Zeven eenheden werden aangekocht door de stad Berlijn, die zelfs een accuwisselstation in de wijk Tiergarten had geïnstalleerd. Het duurde slechts vijf minuten om de lege batterij te vervangen door een opgeladen batterij, wat gemakkelijker was omdat de batterij de plaats innam van de benzinemotor aan de achterzijde van het voertuig. Deze elektrische T2 kon toen al 85 kilometer afleggen, onder andere dankzij een rudimentair systeem van energieterugwinning tijdens het remmen!

Dit voertuig zal door Volkswagen worden tentoongesteld op de volgende Techno-Classica show in Essen, die momenteel is uitgesteld tot juni.

Lees alles over Volkswagen Commercial Vehicles Import

video

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo