WFS vestigt zich in drie dagen op Liege Airport

Met de instroom van medische apparatuur wordt de luchthaven van Luik momenteel geconfronteerd met een toename van haar volumes. Om dit materiaal zo snel mogelijk naar de plaats van bestemming te kunnen brengen, heeft Liege Airporteen extra afhandelaar ingeschakeld: WFS is erin geslaagd om de operatie in slechts 72 uur op te zetten.

Sinds enkele maanden, en zonder afbreuk te doen aan de logistieke gevolgen van de Covid-19-crisis, beleeft Liege Airport een spectaculaire toename van haar volumes. De rekrutering en de opleiding van het personeel staan dus onder druk, een druk die nog wordt verergerd door de plotse instroom van medische apparatuur en het door de Wereldgezondheidsorganisatie aan de luchthaven van Luik toegekende “hub”-statuut. Volgens de gespecialiseerde site The Loadstar is de snelheid van de vrachtafhandeling de afgelopen week verslechterd en heeft de luchthavendirectie aan WFS (Worldwide Flight Services) gevraagd een pop-up team te installeren om de instroom van nieuwe volumes op te vangen. De grootste vrachtafhandelaar ter wereld had slechts 72 uur nodig om een van de nieuwe airside-magazijnen in de vrachtzone Noord (het gebouw dat later door AirBridgeCargo werd gebruikt) in bezit te nemen, materiaal in te zetten dat ‘geleend’ werd van andere Belgische en Nederlandse luchthavens en een team te lokaliseren dat tot eind mei 14 volledige vrachtvluchten per week afhandelt.

“Ik ben erg trots op wat onze teams hebben bereikt,” zei Craig Smyth, CEO van WFS. “Het lanceren van een volledige lading van dit type, in staat om te voldoen aan de hoge veiligheidsnormen van de splus, in drie dagen zou opmerkelijk genoeg zijn in normale omstandigheden. Nu heeft onze snelle reactiecapaciteit nog meer zin omdat het betekent dat Luik over alle nodige expertise zal beschikken om aan de vraag te voldoen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo