Ekotrax neemt twee Volvo Trucks FH LNG-trekkers in gebruik

LNG heeft opnieuw een nieuwe klant bij : de firma Ekotrax uit Sint-Katelijne-Waver heeft twee Volvo FH 460 LNG in gebruik genomen. “De transportsector heeft vaak een negatief imago op gebied van klimaat. Wij willen die perceptie helpen ombuigen”, zegt zaakvoerder Koen Dierckx, die in 2019 trouwens de Truck ICT Award op zijn naam schreef.

Ekotrax vervoert meestal verse levensmiddelen (groenten en fruit, maar ook melkproducten en vlees), bloemen, planten en farmaproducten onder geleide temperatuur (van -25 tot +25°C). Het familiebedrijf beschikt over 10 Volvo Trucks trekkers en 30 opleggers. Daar komen nu twee trekkers op LNG bij. Die worden vooral in de Benelux, Duitsland en Frankrijk ingezet. “Zowel op de as naar Frankrijk als naar Duitsland zijn er voldoende LNG-tankstations beschikbaar. Ook in Frankrijk is het netwerk steeds dichter”, zegt zaakvoerder Koen Dierckx.

Dierckx koos deze keer voor LNG in het verlengde van zijn permanente zoektocht naar innovatieve transportoplossingen en nieuwe technologieën: ““Ik besliste vooral om voor LNG te gaan om minder afhankelijk te zijn van de traditionele energie – diesel, dus – en om te vernieuwen. Wij schuwen de meerkost niet om de perceptie om te buigen dat een truck niet klimaatvriendelijk zou zijn. Een truck op LNG stoot 15 à 20% minder CO2 uit dan een truck op diesel”, klinkt het nog. Volgens hem is het enige nadeel dat chauffeurs het tanken namelijk meer op voorhand moeten plannen dan gewend.

Lees alles over

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo