De Volvo FMX viert zijn 10de verjaardag

De Volvo FMX krijgt dit najaar een nieuwe cabine en nieuwe veiligheidsvoorzieningen. Het is precies 10 jaar geleden dat Volvo Trucks een truck specifiek voor het bouwsegment introduceerde.

Het is misschien vergeten, maar tien jaar geleden verschilden de vrachtwagens voor de bouwindustrie niet veel van de basisuitvoeringen. Als dat vandaag niet meer zo is, is het misschien aan de Volvo FMX te danken. Tot april 2010 werden varianten van de Volvo FM en Volvo FH ingezet in het constructiesegment. De Volvo FMX was toen gebaseerd op een FM-platform, met een grotere bodemvrijheid en vooral met de typische bovengrille. De FMX was ook een trendsetter door het aanpassen van de I-Shift-versnellingsbak aan de specifieke noden van de bouwsefctor.

In 2013 kwam er al een nieuwe FMX: de cabine werd herdacht, de bodemvrijheid werd nogmaals vergroot tot 300 mm en de luchtvering werd vernieuwd. Toen werd ook Volvo Dynamic Steering geïntroduceerd, waarbij een zwaar beladen truck met slechts één vinger kon worden bestuurd. Herinner je nog de stuntfilm van ‘onze’ Jean-Claude Van Damme?

In september dit jaar (iets later dan gepland) brengt Volvo Trucks een geheel vernieuwde Volvo FMX, met een compleet nieuwe cabine, meer laadvermogen, nieuwe veiligheidsvoorzieningen en een verhoogde voorasbelasting tot 20 ton (38 ton voor een tandemstel). Nog heel even geduld…

Lees alles over

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo