blank

Air Liquide en de haven van Rotterdam willen trucks op waterstof een impuls geven

1000 trucks op waterstof tussen Nederland, België en Duitsland in 2025. Dit is het gemeenschappelijke doel van Air Liquide (die de waterstof zou produceren) en de haven van Rotterdam (die het zou opslaan). Het initiatief heeft al de steun gekregen van verschillende constructeurs en vervoerders.

500 van deze 1000 brandstofcelvrachtwagens zouden in de buurt van de haven van Rotterdam gestationeerd zijn. In de huidige fase van het initiatief zouden ze door VDL Groep of Iveco/Nikola worden geleverd aan transportbedrijven zoals Vos Logistics, Jongeneel Transport en HN Post. Het project heeft tot doel de haalbaarheid van een geïntegreerde waterstofwaardeketen te bestuderen, de elektrolysecapaciteit op te zetten die nodig is om koolstofarme waterstof te produceren en de tankstations voor het tanken van voertuigen te installeren (er zouden 25 tankstations nodig zijn).

Air Liquide en de haven van Rotterdam nodigen de komende maanden andere bedrijven uit om zich bij het initiatief aan te sluiten. De definitieve beslissing over de investeringen moet eind 2022 worden genomen.

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo