Cryogene gasspecialist De Taeye overgenomen door Frédéric ’s Heeren

Het transportbedrijf Frédéric ’s Heeren (Hannuit) heeft de overname aangekondigd van De Taeye Logistics (Geraardsbergen), een bedrijf dat gespecialiseerd is in de distributie van cryogene gassen in bulk en in cilinders. Een operatie die aangeeft dat de transporteur uit Hannuit zijn eigen “gas”-activiteit wenst te versterken.

Frédéric ’s Heeren is sinds 2006 actief in de gassector en wilde deze specifieke niche verder ontwikkelen. Tot deze overname bestond het wagenpark voor cryogene gassen uit 5 voertuigen (op een totaal van 110 trekkers). Frédéric ‘s Heeren, CEO van het gelijknamige bedrijf, legt uit: “De kans is ontstaan om deze activiteit te stimuleren met de mogelijkheid om De Taeye Logistics, waarvan de CEO heeft aangekondigd dat hij met pensioen gaat, over te nemen. Na deze overname zal de ‘gas’-activiteit 19 voertuigen mobiliseren. Dit is een bloeiende sector met verschillende soorten gas (stikstof, medische zuurstof, enz.) en de vraag naar deze producten zal nooit afnemen. Het is een goede aanvulling op onze andere activiteiten die verband houden met de landbouwsector.” De overname van De Taeye Logistics betreft de activiteit, de vloot, maar ook het personeel.

De activiteiten gelinkt aan de landbouwsector zijn dus de specialiteit van Frédéric ’s Heeren. Het gaat onder meer om het vervoer van landbouwproducten met kippers en tankwagens, de distributie van diervoeders, het vervoer van houtderivaten met schuifvloertrailers, en het vervoer van afval met waterdichte kippers. Frédéric ’s Heeren heeft in 2008 ook een bedrijf opgericht in Luxemburg, T.S.F. Lux en heeft in 2013 ‘s Heeren Truck Service (vrachtwagenmonteurs en truckwash) geopend.

Op de foto (van links naar rechts): Stéphane De Taeye – Lucia De Backer – Laurence Vandervost – Frédéric ’s Heeren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo