SFTL paste opleidingstruck aan ter opleiding van mensen met een fysieke beperking

Het Sociaal Fonds Transport en Logistiek (SFTL) heeft de eerste aangepaste vrachtwagen ter opleiding van mensen met een fysieke beperking voorgesteld. Die wordt ter beschikking gesteld van de diverse opleidingspartners waar het SFTL nauw mee samenwerkt. 

Het SFTL wilde kandidaat-vrachtwagenchauffeurs met een fysieke beperking opnieuw de kans bieden een opleiding te volgen en in te stromen in het beroep. Daarom introduceert het Sociaal Fonds de Truck 2.0. Deze MAN TGX vrachtwagen werd aangepast zodat de bediening van de Truck 2.0. op verschillende manieren kan worden aangepast, naargelang de persoon in kwestie te lijden heeft onder een beperking aan de bovenste of onderste ledematen aan linker- en/of rechterzijde, evenwichtsstoornissen of een auditieve beperking.

Kandidaat-chauffeurs kunnen met behulp van de Truck 2.0. hun rijbewijs C(E) behalen, om vervolgens in te stromen in het beroep. De overheid komt tussen in de kosten die de werkgever maakt om een vrachtwagen te laten aanpassen aan de beperking van de chauffeur. Daarnaast voorziet de overheid ook een tussenkomst in de loonkost van een chauffeur met een beperking. “De premies en tussenkomsten zijn regio-afhankelijk”, licht Geert Heylen, Directeur Opleiding bij het SFTL, toe. “Het Sociaal Fonds Transport en Logistiek speelt hierin een intermediërende rol. Geïnteresseerden kunnen met ons contact opnemen en wij begeleiden hen vervolgens naar de juiste instantie die hen verder zal helpen met de praktische uitvoering.”

De Truck 2.0 van het SFTL zal worden uitgeleend aan de diverse opleidingspartners van het SFTL, zoals VDAB, Le FOREM, LOGISCITY.BRUSSELS en het secundair en volwassenenonderwijs.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo