blank

Terminal Container Athus eindelijk goed aangesloten op het Franse netwerk

De belangrijkste onderdelen van een nieuwe spoortunnel die de Athus Container Terminal (TCA), in de provincie Luxemburg, zal verbinden met het Franse spoorwegnet, zijn afgelopen vrijdag voltooid. Een nieuwe troef die het mogelijk moet maken om intermodale stromen tussen België en Zuid-Europa te ontwikkelen.

Het project, dat voor 20,2 miljoen euro werd gefinancierd, ging in april 2019 van start en had in augustus 2020 moeten zijn afgerond, maar het project heeft enige vertraging opgelopen: het zou de spooroperatoren rechtstreekse toegang moeten verschaffen tot het hele Franse spoorwegnet tussen Athus en Mont-Saint-Martin en verder, het zou het rangeren moeten vereenvoudigen en de multimodale aantrekkingskracht van de TCA moeten versterken. Het project omvat de aanleg van een nieuw spoor over een afstand van 875 meter en de bouw van een duwbrug onder de N830. Dit deel van het project is afgelopen weekend afgerond.
Na voltooiing van de werkzaamheden zal Athus Container Terminal worden omgevormd van een ‘terminal’ tot een ‘internationale hub’, aangezien het gelegen is op een van de drie Europese goederencorridors die door België lopen (de Rail Freight Corridor Noord-Middellandse Zee, die de haven van Antwerpen met de Middellandse Zee verbindt).

lees ook

Aankomende Events

Vous ne recevez pas encore notre newsletter hebdomadaire ? Alors inscrivez-vous dès maintenant!

  • Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.
transport media logo