ACV daagt Jost Group voor de rechter

Twee maanden voor de sociale verkiezingen zal de ACV-Transcom gerechtelijke stappen ondernemen tegen Jost Group, na een onderzoek naar de omstandigheden waaronder de Roemeense chauffeurs van de groep worden tewerkgesteld.

Roberto Parrillo, verantwoordelijke voor de transport- en logistieke sector bij ACV-Transcom, vertelde RTBF gisteren over een onderzoek van de vakbond naar de activiteiten van Jost Group, en in het bijzonder naar de manier waarop Roemeense chauffeurs die in dienst zijn van haar Roemeense dochteronderneming Skiptrans worden behandeld. Volgens CSC-Transcom zijn de sanitaire voorwaarden die aan de chauffeurs worden opgelegd ‘betreurenswaardig’: nadat ze per vliegtuig van Boekarest naar Maastricht zijn vervoerd, worden ze ondergebracht in magazijnen van Jost Group in Herstal, waar de sanitaire voorzieningen onvoldoende zijn en de anti-Covid-regels niet kunnen worden nageleefd. Bovendien is Parrillo van mening dat Jost Group zich schuldig maakt aan sociale dumping door deze Roemeense chauffeurs in dienst te nemen, in overtreding met de Belgische en Europese regels.

“We hebben besloten de zaak voor de rechter te brengen, maar we hebben nog niet besloten hoe”, verklaarde Roberto Parrillo vanmorgen. Hij vertelde ons ook dat hij gisteravond nieuwe contacten uit Luxemburg had. Daaruit zou blijken dat Jost Group Belgische chauffeurs die voor zijn Luxemburgse dochteronderneming werken op economische werkloosheid plaatste en ze vervingen door Roemeense chauffeurs. ACV-Transcom zou de komende uren over dit onderwerp moeten communiceren.

Jost Group en haar advocaten van hun kant weerleggen alle beschuldigingen die tegen hen worden geuit en zijn van mening dat de beschuldigingen van ACV-Transcom neerkomen op smaad.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo