DB Cargo verbindt havens Antwerpen en Rotterdam met Duitse economische hubs

Vanaf december start DB cargo met een dagelijkse treinverbinding tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam en de grote economische centra in Duitsland en net over de grens in Zwitserland en Oostenrijk. Het bedrijf zegt met een volume van 100.000 containers per jaar zo’n 70.000 vrachtwagenritten van de weg te willen halen.

De vracht voor de nieuwe treinverbinding wordt verzameld in Kijfhoek, het grootste rangeerterrein van Nederland, dat tussen de twee havens in ligt. Van daar wordt ‘s het nachts via rechtstreekse verbindingen naar de bestemming gebracht. Dezelfde weg wordt gevolgd voor terugvracht.

DB Cargo biedt dezelfde service nu al aan voor havens als die van Hamburg, en mikt voor Antwerpen en Rotterdam op hetzelfde cliënteel. De havens van Antwerpen en Rotterdam behandelen 27 miljoen containers per jaar, maar amper 8 tot 11% daarvan wordt geleverd via een treinverbinding. In Hamburg is dat 50%.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo