Fraikin koopt Via Location

Het Franse verhuurbedrijf Fraikin heeft de overname van haar concurrent Via Location afgerond. De nieuwe groep zal een omzet van één miljard euro benaderen.

De overname van Via Location werd uiteindelijk goedgekeurd door de Franse mededingingsautoriteiten, ondanks het feit dat de nieuwe entiteit een dominante positie op de Franse markt zal hebben. Zo heeft Fraikin zich ertoe verbonden drie agentschappen en een deel van de vloot die Via Location opereert in korte- en langetermijn verhuring, af te stoten. In België, is Via Location aanwezig via het voormalige Camion Location / Camion Verhuring netwerk dat in 2011 werd overgenomen: een hoofdkantoor in Schaarbeek en vier agentschappen in Londerzeel, Kuurne, Cuesmes en Ghislenghien. In ons land lijkt echter niets te worden beslist. In 2019 had Via Truck Lease Benelux in België nog 13 mensen in dienst, tegenover 35 bij Fraikin.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo