Jacobs (Genk) breidt vloot uit

De zaak is zeldzaam genoeg om in de schijnwerpers te staan: het transportbedrijf Jacobs in Genk heeft net acht nieuwe MAN-trekkers aangekocht, waarvan een deel het wagenpark heeft uitgebreid. Jacobs legt ook de laatste hand aan een strategisch plan voor de komende jaren.

Aan het wagenpark van het Genkse familiebedrijf zijn acht MAN TGX-trekkers toegevoegd. “Sommige van deze voertuigen vervangen trekkers die het einde van hun levensduur hebben bereikt, maar we maken ook van de gelegenheid gebruik om ons wagenpark uit te breiden”, zegt Jacobs commercieel directeur Jill Gielen. “Aan de ene kant willen we dat onze vloot een positief imago heeft ten opzichte van onze klanten, dus geven we voorrang aan een jong en goed onderhouden wagenpark. Daarom ontwikkelen we een eigen werkplaats en hebben we een eigen wasstraat. Aan de andere kant houden we, hoewel we de ontwikkeling van alternatieve aandrijfsystemen op de voet volgen, het LNG nog steeds nauwlettend in de gaten, vooral omdat het erop lijkt dat LNG-voertuigen in Duitsland niet langer kunnen worden vrijgesteld van LKW-Maut”.

Maar waarom de vloot uitbreiden in een tijd van economische onzekerheid? “De economie heeft de afgelopen maanden geleden, maar met elke uitdaging komt er een kans. We hebben een evenwichtige klantenportefeuille en als de crisis ons een lesje heeft geleerd, dan is het dat we nog verder moeten diversifiëren, zodat we niet in één sector in de problemen komen. In feite leggen we momenteel de laatste hand aan een strategisch plan voor 2021, dus deze acht tractoren zijn zeker niet de laatste investeringen die we op korte termijn zullen doen”.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo