Ostendfresh breidt VK-vloot uit

Ostendfresh, de transportdivisie van Tulpin Group, heeft vijf nieuwe koelopleggers bij Schmitz Cargobull aangekocht. In twee jaar tijd heeft het familiebedrijf uit Oostende een eigen transportdienst naar het Verenigd Koninkrijk laten uitgroeien tot een twintigtal opleggers, maar de nakende Brexit maakt volgens CEO Alain Tulpin operationele onafhankelijkheid noodzakelijker dan ooit.

Tulpin Group is gespecialiseerd in importzendingen van fruit en groenten en nam in 2019 ongeveer de helft van het totale tonnage van Ostend Airport voor zijn rekening. Binnen haar transportbedrijf All-Trade is Ostendfresh gespecialiseerd in volle – en deelladingen van perishables naar het Verenigd Koninkrijk. “Twee jaar geleden, met de Brexit in het vooruitzicht, kochten wij een eerste tweedehandse koeloplegger aan. Gezien wij tijdens de drie zomermaanden geen import hebben, door de Europese produktie van fruit en groenten, werd de afdeling Ostendfresh opgericht, zodat de opleggers het jaar rond blijven rijden. Naast onze eigen wagens, wordt ook beroep gedaan op derden, vooral West- en Oostvlaamse koelvervoerders”, legt Alain Tulpin , CEO van Tulpin  Group, uit.

In 2019 werden nog vijf mensen extra in dienst genomen, waardoor All-Trade vandaag een team van 14 mensen heeft. In twee jaar tijd is de vloot gegroeid tot 14 opleggers, maar toch kwam de noodzaak om nieuw materiaal aan te schaffen. All-Trade heeft dus vijf nieuwe Schmitz koel/vries opleggers met HE 19 koelgroep van Carrier in gebruik genomen. Ze in de kleuren van Ostendfresh. Alain Tulpin geeft aan dat deze investering in Covid tijden voor velen niet evident lijkt: “Nu meer dan ooit, met de Brexit in het vooruitzicht, is de noodzaak naar operationele onafhankelijkheid groot. Als de Brexit hard is, zullen vele vervoerders op Engeland afhaken en wordt ro/ro meer dan waarschijnlijk de norm. Daarom hebben wij in juni reeds Ostendfresh UK opgericht die vanuit Heathrow alle Engeland verkeer zal coordineren eens de Brexit van start gaat.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo