[VIDEO] 20 Still EXU met lithium-ion voor V1000

V1000, het vroegere AJ Veurink, nam onlangs twintig nieuwe Still EXU elektrische transpalletten in gebruik met onderhoudsvrije lithium-ion technologie.

Onder het devies ‘investeren om te besparen’ bestelde V1000 de EXU’s bij Still Benelux midden in de coronacrisis. Het bedrijf zag toen opportuniteiten voor leveringen in de B2C-markt. De nieuwe Still toestellen dienen deels als uitbreiding, deels als vervanging van de vorige intern transportvloot. Ze zijn allemaal voorzien van een lithium-ion accu en een geïntegreerde lader, waardoor ze ook aan een 230V stopcontact geleden kunnen worden, bijvoorbeeld bij klanten thuis indien nodig.

Efficiëntiewinst

De twintig EXU elektrische pallettrucks zijn voor V1000 niet de eerste toestellen die zijn voorzien van lithium-technologie. “Lithium-ion biedt voor ons louter voordelen”, aldus operations manager Van der Beken. “Het wisselen van accu’s is niet meer nodig. We kunnen de toestellen straffeloos tussentijds laden, waardoor de inzetbaarheid gewaarborgd is. Ook tijdens de internationale transporten. Daarnaast is de accu onderhoudsvrij en de energie-efficiëntie hoger dan die van een loodzuur batterij.”

V1000 denkt de geschatte meerinvestering van 30% snel terug te verdienen dankzij de hogere inzetbaarheid door kortere laadtijden. De nieuwe toestellen worden geleased via een financial leaseconstructie inclusief preventief onderhoudscontract.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo