Girteka zal misschien niet meer naar het Verenigd Koninkrijk rijden

Girteka overweegt om haar LTL-transportdiensten naar het Verenigd Koninkrijk stop te zetten vanwege de praktische gevolgen van Brexit. Dat kondigt Kristian Kaas Mortensen (Business Development Manager) bij Bloomberg aan.

Volgens Mortensen konden de wachtrijen aan de grens tot 50 kilometer oplopen en kon het aantal wachtende vrachtwagens in de haven van Dover oplopen tot 7.000, bijna de gehele Girteka-vloot. “De Britse regering verwijt bedrijven dat ze niet voldoende zijn voorbereid op de nieuwe douanecontroles, maar wat heeft het voor zin om voorbereid te zijn als we niet eens toegang hebben tot het grondgebied? Iedereen, van kleine tot grote bedrijven, zal proberen om chaos te voorkomen door drie tot zes maanden niet naar het Verenigd Koninkrijk te rijden. »

Mortensen gelooft in het bijzonder dat KMOs niet in staat zal zijn om alle voorzorgsmaatregelen te nemen die de Britse regering aanbeveelt, samengevat in één… veertig pagina’s: “Meer dan 90% van de vervoerders heeft minder dan tien vrachtwagens. Het risico dat voertuigen zonder de juiste papieren aankomen is enorm, en dit zal voor iedereen enorme vertragingen veroorzaken.” Hij wijst in het bijzonder op het risico dat gevoelige voedselproducten door deze wachttijden over de houdbaarheidsdatum heen gaan.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo