Renault Trucks X-Road voor P&DC

Aangezien P&DC uitsluitend in onderaanneming voor grondwerkfirma’s werkt, heeft het bedrijf behoefte aan voertuigen die perfect afgestemd zijn op deze opdracht. Een combinatie van de kwaliteitsvolle producten en efficiënte service brachten de jonge onderneming ertoe voor een samenwerking met Renault Trucks te kiezen, met als nieuwste aanwinst een X-Road 460 uit het ‘Used Trucks’-aanbod van Renault Trucks.

P&DC is een dynamisch vrachtvervoersbedrijf, gevestigd in het Oost-Vlaamse Moerzeke. “Samen met een zakenpartner ging ik een tweetal jaar geleden van start”, legt zaakvoerder Robby De Clercq uit. “Ergens begon het al lachend, maar vrij snel werd het bittere ernst. Aanvankelijk dachten we betrekkelijk kleinschalig te blijven en ons tot 3 voertuigen te beperken, maar het afgelopen jaar hebben we er zomaar even negen bijgekocht!” De Clercq reed in het verleden in loondienst. Nu hij zijn eigen zaak heeft, doet hij dat in onderaanneming. “Dit doen we in opdracht van grondwerkfirma’s,” verduidelijkt hij. “Hiervoor hebben we 15 eigen trekkers en ook eigen kuipen voor de grond en het asfalt.”

Tweedehands in vertrouwen

Het is dan ook niet toevallig dat de recentste aanwinst van P&DC een Renault Trucks X-Road is, op maat voor de specifieke eisen van de werfbenadering. P&DC koos het tweedehands model uit het Used Trucks-aanbod van het Franse merk. De vrachtwagen werd op meer dan 200 punten gecontroleerd en omgebouwd in de gespecialiseerde ‘Used Trucks Factory’ werkplaats op de industriële site van Bourg-en-Bresse.

De Renault Trucks T X-Road wordt aangedreven door een 11 liter Euro 6-motor met 460 pk in 4×2-configuratie. Hij heeft verstevigde koetswerkonderdelen zoals stalen bumpers, ultrasterke traptreden en beschermroosters voor de koplampen, naast een 60 mm hogere bodemvrijheid. Door de nieuwe ‘offroad’-modus en de manuele gashendel, slaag men erin de prestaties van de gerobotiseerde Optidriver transmissie op te krikken.

Bij levering geniet de tweedehands X-Road 460 een garantie van één jaar of 120.000 km. Deze constructeursgarantie dekt alle motor-, transmissie- en brugproblemen en is geldig in alle erkende Europese verkoop- en servicepunten van Renault Trucks.

Begeleiding dealer

“Aanvankelijk reed ik met een proefmodel, en meer was niet nodig om me te overtuigen”, legt Robby De Clercq uit. “Wat er precies speelde? Samengevat: product en service. Zeker de band met Renault Trucks verdeler CTS verliep en verloopt vlot. Uiteindelijk is het van belang een vrachtwagen te vinden die volledig aan onze specifieke noden voldoet. Maar dat je chauffeurs mee zijn is natuurlijk ook belangrijk.”

“De begeleidende rol van de dealer kan in deze niet onderschat worden”, vervolgt De Clercq. “Uiteindelijk heb ik me, gespreid over een periode van drie maanden, vijf Renault Trucks voertuigen aangeschaft. Of er meer inzit zal de toekomst uitwijzen. Indien de vraag blijft stijgen en als bedrijf we verder groeien, valt een uitbreiding van de vloot met nog een extra vrachtwagen van Renault Trucks niet uit te sluiten.”

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Xwift (Samen Sterk) – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Xwift werd opgericht in 2007 en is vandaag een van de sterkst groeiende transportbedrijven van België. Oprichter Pieter Denys en zijn medewerkers verdienden hun sporen in het nationaal en internationaal sneltransport, “just in time” alsook dedicated en gepersonaliseerd vervoer, maar de laatste jaren zet het bedrijf ook in op diversificatie. Overnames van Demolans Logistics, Transport […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo