Een Renault Trucks D Wide Z.E. met zonnepanelen

De Zwitserse transporteur Rhyner Logistik bevoorradt lokale supermarkten rond Zürich met een nieuwe Renault Trucks D Wide Z.E. Rhyner heeft ook zonnepanelen op de carrosserie van zijn elektrische vrachtwagen geïnstalleerd om de koeleenheid te voeden.

De elektrische Renault Trucks D Wide Z.E. van 26 ton is zojuist toegetreden tot de vloot van 100 vrachtwagens van Rhyner Logistik. De vrachtwagen wordt tijdens het laden van de goederen bij het depot opgeladen. Omdat hij wordt gebruikt in stedelijke gebieden, waar veel wordt geremd, bespaart de energieterugwinning ook 20 tot 30% energie en kunnen er dus extra kilometers gereden worden. Om nog verder te gaan in zijn duurzame aanpak, heeft Rhyner Logistik beslist om zonnepanelen op de voertuigcarrosserie te installeren om de koelunit van groene energie te voorzien. Een systeem dat bijzonder geschikt is voor temperatuurgecontroleerd transport, omdat juist bij zonneschijn de bakwagen zoveel mogelijk gekoeld moet worden.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Xwift (Samen Sterk) – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Xwift werd opgericht in 2007 en is vandaag een van de sterkst groeiende transportbedrijven van België. Oprichter Pieter Denys en zijn medewerkers verdienden hun sporen in het nationaal en internationaal sneltransport, “just in time” alsook dedicated en gepersonaliseerd vervoer, maar de laatste jaren zet het bedrijf ook in op diversificatie. Overnames van Demolans Logistics, Transport […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo