Een Renault Trucks D Wide Z.E. met zonnepanelen

De Zwitserse transporteur Rhyner Logistik bevoorradt lokale supermarkten rond Zürich met een nieuwe Renault Trucks D Wide Z.E. Rhyner heeft ook zonnepanelen op de carrosserie van zijn elektrische vrachtwagen geïnstalleerd om de koeleenheid te voeden.

De elektrische Renault Trucks D Wide Z.E. van 26 ton is zojuist toegetreden tot de vloot van 100 vrachtwagens van Rhyner Logistik. De vrachtwagen wordt tijdens het laden van de goederen bij het depot opgeladen. Omdat hij wordt gebruikt in stedelijke gebieden, waar veel wordt geremd, bespaart de energieterugwinning ook 20 tot 30% energie en kunnen er dus extra kilometers gereden worden. Om nog verder te gaan in zijn duurzame aanpak, heeft Rhyner Logistik beslist om zonnepanelen op de voertuigcarrosserie te installeren om de koelunit van groene energie te voorzien. Een systeem dat bijzonder geschikt is voor temperatuurgecontroleerd transport, omdat juist bij zonneschijn de bakwagen zoveel mogelijk gekoeld moet worden.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Renault Trucks toont Master en Master ZE – Best of VAN Xperience

Het gamma van lichte bedrijfsvoertuigen van Renault Trucks bestaat uit verschillende uitvoeringen van de Master. Zo zijn hier vandaag de elektrische Master ZE en de nieuwste generatie van de Master met een zuinige Euro 6 motor. Renault Trucks richt zich met deze Master ZE vooral tot de laatste fase van de logistieke keten. De Z.E. […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo