Lineas en PCC Intermodal intensiveren verbinding België-Polen

Lineas en PCC Intermodal verhogen de frequentie van hun treinverbinding tussen België en Polen. Vanaf 1 februari zal de Poland Xpress vijf keer per week rijden in plaats van 3. De verbinding zorgt voor een verhoging van de capaciteit voor conventionele ladingen met 50% en voor meer dan 600 TEU aan containerruimte per week.

Lineas en PCC Intermodal startten hun partnerschap een jaar geleden, met drie treinen per week die Antwerpen via Frankfurt/Oder met Poznan verbinden. Van daaruit worden de wagons over heel Polen verspreid en zetten de containers hun reis voort via het uitgebreide netwerk van PCC Intermodal. Terwijl PCC Intermodal de belangrijkste Poolse regio’s en bestemmingen in het Verre Oosten dekt, biedt Lineas spooroplossingen voor de rest van Europa, zoals Italië, Frankrijk en Spanje.

De Poland Xpress, die begin 2020 werd gelanceerd, was een instant succes. In de loop van 2020 hebben meer dan 200 treinen goederen tussen landen vervoerd. De voortdurende stijging van de vraag heeft de partners ertoe gebracht de lijn nu te intensiveren. De helft van de door de Polen Xpress vervoerde volumes werd voorheen over de weg vervoerd, waardoor deze dienst een mooi voorbeeld is van de ambitie van Lineas om een modal shift tot stand te brengen.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo