BTB-ABVV zal zelfstandige bestuurders verdedigen

De socialistische vakbond BTB-ABVV lanceert een actie gericht op fietskoeriers, pakjesbezorgers en taxichauffeurs, allemaal beroepen waarin zelfstandigen floreren. Beperking van buitensporige flexibiliteit en verbetering van de arbeidsomstandigheden en de lonen zijn de eerste prioriteiten.

De nieuwe vormen van “last mile”-distributie en de explosie van de e-commerce in 2020 hebben deze “odd jobs” verveelvoudigd, hetzij via onderaanneming, hetzij via een zogenaamd “collaborative” platform. “Wat hun status ook is, ze werken heel vaak voor grote multinationals en pakjesbezorgers. En ze hebben allemaal individueel te maken met deze reuzen en de vele ontoelaatbare situaties die we op deze platformen vaststellen”, verklaart Tom Peeters, adjunct van de federale secretaris UBT-FGTB – sector wegvervoer en logistiek.

Zelfstandige bestuurders die zich bij de vakbond aansluiten, zullen een beroep kunnen doen op een belastingdienst, juridische bijstand kunnen krijgen en informatie kunnen inwinnen die relevant is voor hun sector.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo