Luc Partoune neemt (gedwongen) ontslag op Liege Airport

Het is de tweede donderslag bij heldere hemel in drie weken tijd: Luc Partoune, die sinds 1994 algemeen directeur van de luchthaven van Luik was, werd door de Raad van Bestuur gedwongen ontslag te nemen.

Het persbericht van Liege Airport is bijzonder laconiek: “De Raad van Bestuur van Liege Airport is op 9 februari bijeengekomen en heeft besloten om met onmiddellijke ingang afscheid te nemen van de algemeen directeur.” De redenen voor dit overhaaste vertrek lijken verband te houden met de talrijke omwentelingen in de Publifin-Nethys-affaire. Ter herinnering: in 2013 nam de intercommunale Tecteo (die enkele weken later Publifin zou worden) een participatie in Liege Airport. Publifin werd Enodia en is nog steeds meerderheidsaandeelhouder van Liege Airport via haar dochteronderneming Nethys. Het is de nieuwe directie van Nethys die vorig jaar is begonnen met de depolitisering van de raad van bestuur van Liege Airport en die een audit van de situatie van de luchthaven van Luik heeft laten uitvoeren door Deloitte. Deze audit zou laakbare praktijken van Luc Partoune aan het licht hebben gebracht, en de tegen hem ingebrachte beschuldigingen werden dan ook ernstig genoeg geacht om tot zijn onmiddellijke vertrek te leiden.

In een eerste fase werd Frédéric Jacquet, adjunct-directeur, benoemd tot waarnemend algemeen directeur. Volgens Liege Airport zal er snel een aanwervingsprocedure worden opgestart om de luchthaven in de komende maanden van een volwaardige algemeen directeur te voorzien. De toekomstige algemeen directeur zal zijn handen vol hebben aan de onderhandelingen over de inkrimping van de activiteiten van FedEx Express, de komst van Alibaba en de ontplooiing van nieuwe activiteiten op en rond de luchthaven.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo