Schrauwen Transport: 6 nieuwe trekkers en een veelbelovend jaar 2021

“Tijdens de eerste insluiting moesten we ernstig bezuinigen op investeringen”, herinnert Nico Schrauwen, hoofd van het gelijknamige bedrijf, zich. Vandaag is alles weer normaal en zijn de investeringen weer op gang gekomen. Het bewijs is geleverd in de vorm van zes nieuwe DAF XF-trekkers en 13 nieuwe chassis.

Nico Schrauwen: “Aan het begin van de crisis hadden we geen idee wat de toekomst zou brengen. Vooral omdat onze activiteiten sterk afhankelijk zijn van de haven van Antwerpen, vooral bij de invoer uit China. Toen China op slot ging, wachtten we af hoe de economie zou reageren. Daarna kwam het min of meer tot rust en uiteindelijk was 2020 zelfs een van onze beste jaren. ”

Ook het jaar 2021 gaat goed van start: “Ik denk dat de economie zal aantrekken, we voelen een toename van werk en volumes. Bovendien hebben de vrachttarieven in de scheepvaartsector de afgelopen maanden recordhoogten bereikt. Voor de containervervoerder zal het nog steeds moeilijk zijn om dagelijks te plannen vanwege de congestie in de grote Antwerpse terminals. Met de invoering van de CPu zal deze zelfde vervoerder veel extra administratief werk hebben waarvoor geen compensatie zal worden gegeven. Kleinere vervoerders zullen het moeilijk krijgen en de grote spelers zullen nog machtiger worden,” verklaart Schrauwen.

“Een verschil maken”

“Elk jaar investeren we. We hebben net zes nieuwe DAF XF-trekkers gekocht, en ons wagenpark van 60 voertuigen – 90% DAF – is nu volledig Euro 6. Alle voertuigen zijn ook uitgerust met boordcomputers die rechtstreeks gekoppeld zijn aan onze planning. Wij hebben ook onze vloot van getrokken voertuigen uitgebreid met 6 multi-chassis, 6 genset-chassis en 1 combi-chassis om onze klanten net dat beetje extra te bieden. In principe rijden we van A naar B, dus moeten we proberen het verschil te maken voor onze klanten”, voegt N. Schrauwen toe.

Transport Schrauwen is een familiebedrijf gevestigd in Essen. Zij heeft 70 chauffeurs in dienst en maakt gebruik van ongeveer 100 onderaannemers voor haar transporten in heel Europa. Haar specialiteit is het vervoer van containers vanuit de haven van Antwerpen naar Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf beschikt ook over een magazijn van 25.000 m2 waar het opslag, cross-docking en goederenbehandeling in combinatie met voor- en natransport verzorgt voor al zijn klanten. De omzet voor 2020 bedroeg 23 miljoen euro.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo