Tweedehands lichte bedrijfsvoertuigen populairder dan ooit

Terwijl de markt van de lichte bedrijfsvoertuigen het goed blijven doen, boomt de markt van de tweedehandsvoertuigen als nooit tevoren. Dat merkt ook 2dehands.be, de Belgische zoekertjessite voor tweedehands goederen.

Afgaand op de analyse van het zoekgedrag op 2dehands, overwegen heel wat mensen de aanschaf van een tweedehands bestel- of vrachtwagen. Sinds begin januari werd net geen 3 miljoen keer gezocht naar ‘bestelwagen’ (t.o.v. 1,36 miljoen in 2020), terwijl ‘vrachtwagen’ 345.615 werd ingetikt (bijna drie keer zoveel als in 2020).

“Door corona werd het autosalon in Brussel begin dit jaar geannuleerd en ook het bezoek aan de toonzaal van auto en motoverkopers was onderhevig aan beperkingen,” aldus Aleksandra Vidanovski, woordvoerster van 2dehands. “Een pak mensen zijn wellicht hierdoor vanuit hun eigen woonkamer op zoek gegaan naar hun tweedehands droomwagen of motorfiets. We noteren een nooit geziene stijging in het aantal zoekopdrachten.” Dat succes blijkt ook uit de stijging van het aantal inschrijvingen van tweedehands voertuigen de afgelopen maanden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo