Nieuwe Michelin X Multi Grip winterband

Michelin heeft een nieuwe winterband voor vrachtwagens op de markt gebracht: de Michelin X Multi Grip. Hij is ontwikkeld om maximale veiligheid en mobiliteit te kunnen bieden onder strenge winterse omstandigheden, met veel grip op witte en grijze (smeltende) sneeuw en op natte wegen.

Het innovatieve profiel, met lamellen die zichzelf vernieuwen en gebaseerd zijn op de Michelin Regenion technologie, zorgt voor een goede grip; zelfs als de banden zijn versleten. Bij een resterende profieldiepte van 5 mm is de tractie in de sneeuw volgens het Franse merk ruim 50 % beter en het remgedrag op sneeuw 20 % beter dan bij een nieuwe band. Bij 2 mm resterende profieldiepte is de laterale grip op nat wegdek met 20 % toegenomen. Volgens Michelin is de levensduur in kilometers voor de stuurasbanden met meer dan 10 % verbeterd ten opzichte van de vorige generatie, en voor de aandrijfasbanden met meer dan 30 %. Herprofilering en vernieuwing verlengen de levensduur en bieden de mogelijkheid om de kostprijs per kilometer verder terug te dringen. De rolweerstand is dan weer met 10 % verminderd.

Als stuurasband is hij nu beschikbaar in 385/65 R22,5 en 385/55 R22.5 en voor aandrijfassen in 315/80 R22,5 en 315/70R22.5. Vanaf juli volgend jaar komen daar nog de maten 315/70R22.5 en 295/80 R22,5 (stuuras) en 295/80 R22,5 (aandrijfas) bij.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo