Logistics in Wallonia presenteert een positief activiteitenverslag 2020

Uit het activiteitenverslag 2020 van Logistics in Wallonia blijkt dat de dynamiek van de logistieke sector in Wallonië niet is verzwakt in een jaar dat sterk werd gekenmerkt door het virus en de gevolgen daarvan.

Voor het jaar 2020 verheugt Logistics in Wallonia over :

  • De labelling van 4 nieuwe innovatieprojecten;
  • De indiening en verwerking van 24 intentieverklaringen;
  • De voltooiing van 50 supply chain 360° diagnoses;
  • De registratie van 14 nieuwe bedrijven in het Lean & Green programma; 8 bedrijven behaalden het label, 3 bedrijven de 1ste Star en 1 bedrijf de tweede Star;
  • 18 inschrijvingen in het MultiModal Wallonia programma;
  • De oprichting van 9 nieuwe bedrijven onder auspiciën van de EU-China Logistics Incubator.

 

Volgens directeur Bernard Piette vertellen de cijfers in dit rapport niet het hele verhaal: “De cluster wordt nu duidelijk erkend als een geloofwaardige speler met een onbetwiste expertise. De Waalse regering heeft het onderdeel “goederen” van de Gewestelijke Mobiliteitsstrategie en de strategie Circulair Wallonia overgenomen. In beide processen heeft de Pool essentiële bijdragen geleverd om deze documenten beter af te stemmen op de realiteit op het terrein en de realiteit van de actoren op het gebied van vervoer, logistiek en mobiliteit.”

In samenwerking met Sowalfin heeft Logistics in Wallonia ook deelgenomen aan de realisatie van 360°-diagnoses, de uitvoering van een specifieke opleiding en een bijdrage geleverd aan een haalbaarheidsstudie voor de invoering van logistieke hubs voor korte circuits en was het sterk betrokken bij de verzameling van projecten voor het Waalse herstelplan dat op 3 juni 2021 door de Waalse regering werd voorgesteld.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo