Stow richt automatiseringsafdeling ‘stow Robotics’ op

Stow Group, dat industriële opslagsystemen ontwikkelt en bouwt, start met een afdeling voor automatisering. Stow Robotics moet de bestaande automatiseringsoplossingen van het bedrijf, de toekomstige ontwikkelingen en de bijhorende diensten samenbrengen onder één dak. Daarnaast neemt het bedrijf ook een meerderheidsparticipatie in het Duitse Raiser Robotics.

Stow biedt vandaag al automatiseringsoplossingen aan voor palletten en bakken, zoals bijvoorbeeld de stow Atlas 2D palletshuttles. Volgens stow-CEO Jos de Vuyst moet de oprichting van de nieuwe entiteit zorgen voor verregaande synergiën in het automatiseringsportfolio. De afdeling wordt geleid door Detlef Ganz, CTO van stow Group.

Raiser Robotics zal door de meerderheidsparticipatie ook deel gaan uitmaken van stow Robotics. De Duitse start-up ontwikkelt innovatieve automatiseringsoplossingen zoals e.scala, een driedimensionaal ASRS-systeem voor bakken en dozen, dat eind dit jaar op de markt komt. Het bedrijf wordt omgedoopt tot stow Robotics GmbH en geleid door Rainer Buchmann.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo