Featured Video Play Icon

[VIDEO] Interparts en Near Grid Solutions winnen Matexpo Awards 2021!

Tijdens de officiële opening op dinsdagavond 7 september was het uitkijken naar de winnaars van de Matexpo Awards. Hierin werden 3 categorieën onderscheiden: de Innovation Award, de Green Award en de Safety Award.

Interparts mocht zich de grote winnaar van de avond noemen, want het won zowel in de categorie Innovation als Safety. En dat heeft het vooral te danken aan de nieuwe transparante laadbak van de Doosan wielladers, voorzien van een volledig geïntegreerd systeem waarmee de bestuurder de blinde hoeken kan zien via de monitor in de cabine. In de categorie Innovation behaalden Olivier NV en Profound een tweede plaats, met hun verwisselbare en recycleerbare boorkroon. Atlas Copco vervolledigt het podium met haar nieuwe serie lithium-ion energieopslagsystemen ZenergiZe.

In de categorie Safety staat Husqvarna Construction achter Interparts op een tweede plaats, met de SmartGuard oplossing, een verlengde zaagbladbeschermkap tegen terugslag. Op de derde plaats eindigde CGK Group met de stabilisatieblokken LODAX.

Green Award voor Near Grid Solutions

Near Grid Solutions BV was dan weer de grote winnaar in de categorie Green Award. Dankzij de nieuwe Power Booster biedt het een alternatief voor dieselgroepen op de werven. De Power Booster ‘tankt bij ‘ van het net, zodra dit kan, met een laag elektrisch vermogen. Manitou Benelux kaapte de tweede plaats weg met het nieuwe hydraulische reservoir Reviv’Oil. De Firma Luyckx eindigde derde dankzij de Dual Fuel-techniek op waterstof, toegepast op graafmachines en landbouwtractoren, en dit in samenwerking met CMB.TECH.

Matexpo 2021 is nog geopend tot en met zondag 12 september. Een bezoek is gratis, mits een online reservatie.

Lees alles over

video

Matexpo Awards 2023: alle winnaars op een rij

Het werd een 40e editie om niet snel te vergeten. De zon en de tropische temperaturen waren op Matexpo absoluut geen spelbreker, integendeel: Bijna 40.000 geïnteresseerden en liefhebbers vonden hun weg naar dé vakbeurs. En dat is voor de 357 exposanten cruciaal. INNOVATION AWARD Maar ook tijdens deze editie was het reikhalzend uitkijken naar de […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo