Ford Transit Custom: Euro NCAP ‘Gold’ voor veiligheiduitrusting

De Ford Transit Custom – Europa’s best verkochte bestelwagen in het 1-ton segment – heeft van de onafhankelijke voertuigveiligheidsautoriteit Euro NCAP de ‘Gold’ onderscheiding gekregen voor zijn geavanceerde rijhulpsystemen.

De ‘Gold’ rating voor de Transit Custom’s is het resultaat van een verhoogde veiligheidsuitrusting, inclusief de standaardisatie van de Seat Belt Reminder technologie eerder dit jaar. Andere verbeteringen die de Transit Custom vanaf begin 2022 krijgt, zijn onder meer een nieuwe Digital Rear View Mirror die een dubbel zo groot gezichtsveld biedt als een conventionele achteruitkijkspiegel om bestuurders te helpen, aangezien het zicht naar achteren vaak wordt belemmerd. Er komen ook LED-verlichte dakrails om de lading gemakkelijker vast te zetten, en een praktische dubbele laadvloeroptie met lades onder de vloer.

Met de nieuwe onderscheiding is Ford de enige fabrikant van bestelwagens met een Gold-rating in zowel het 1-tons- als het 2-tons-segment, nadat de grotere Ford Transit vorig jaar de Gold-status kreeg. Ford is nu ook de enige fabrikant met meer dan één bestelwagen met de Gouden status in zijn gamma, waarbij de Transit de hoogste score kreeg van alle geteste voertuigen.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo