Heftruckfabrikant Jungheinrich bouwt nieuwe fabriek in Tsjechië

De Duitse heftruckfabrikant Jungheinrich heeft dankzij de sterk groeiende vraag naar zijn producten beslist een nieuwe fabriek te bouwen in Chomutov, Tsjechië. Op de nieuwe site zullen vooral reachtrucks worden geproduceerd.

Jungheinrich, dat in 2023 zijn 70ste verjaardag viert, zal in dat jubileumjaar een nieuwe productiesite kunnen openen voor de reachtrucks van het merk. Het bedrijf heeft namelijk de plannen onthuld voor een nieuwe fabriek in Chomutov (Tsjechië) van 37.000 vierkante meter, die de site van Norderstedt (Duitsland) moet ontlasten. Die laatste zal dan meer capaciteit hebben voor verticale orderpickers, waar veel vraag naar is vanuit de e-commerce-sector.

De bouw van de fabriek moet in 2022 starten en kost ongeveer 60 miljoen euro. Eens de Chomutov-fabriek is opgestart, moet hij ongeveer 350 jobs creëren in de regio. Het wordt de elfde fabriek van Jungheinrich.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo