Mercedes-Benz eVito Gesloten Bestelwagen krijgt grotere accu

De eVito Gesloten Bestelwagen van Mercedes-Benz krijgt een update van de elektrische aandrijflijn en een nieuwe accu van 66 kWh, met een bruikbare capaciteit van 60 kWh. De eVito is met zijn grotere actieradius van 280 kilometer (WLTP, gecombineerd) in te zetten voor een breder scala aan transportbehoeften.

De vernieuwde eVito is voorbereid op het laden met wisselstroom (AC), bijvoorbeeld op bedrijfsterreinen, bij depots of bij openbare laadpalen en kan ook worden opgeladen via de CCS-laadaansluiting die zich links in de voorbumper bevindt. Dan kan de accu in ongeveer 35 minuten worden opgeladen van 10 tot 80%. De eVito Gesloten Bestelwagen biedt nu ook verschillende recuperatieniveaus om de batterij tijdens het rijden op te laden. De bestuurder kan de sterkte van de recuperatie selecteren via de schakelpaddles achter het stuur of via de functie DAUTO de sterkte van de recuperatie realtime aan te passen aan de situatie.

De nieuwe eVito Gesloten Bestelwagen is per vandaag te bestellen, met een vanafprijs van 45.095 euro. Echter wordt zijn TCO ten opzichte van conventionele versies verder verlaagd met subsidies. In Brussel werd b.v.het interventieplafond voor micro- en kleine ondernemingen verhoogd van 3.000 tot liefst 15.000 euro per elektrisch voertuig.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo