Reflex werkt samen met Digilo voor realtime laadcontrole in logistieke centra

Reflex Logistics Solutions (Hardis Group) gaat samenwerken met Digilo GmbH, de distributeur van Scanless Dock Control. Deze oplossing maakt realtime crossdocking mogelijk in logistieke centra met behulp van iBeacon-technologie. De technologie was al standaard in het Reflex-systeem in Frankrijk. Dankzij dit partnership wordt ze in heel Europa geïmplementeerd. 

Scanless Dock Control gebruikt bluetoothbakens op de dockdeuren, zodat magazijnmedewerkers niet langer de barcodes hoeven te scannen als de pallets in vrachtwagens worden geladen. De bakens verzenden nauwkeurige bluetoothsignalen naar de mobiele terminals van de magazijnmedewerkers, die de gegevens in realtime ontvangen en analyseren. Nadat de magazijnmedewerker een pallet voor een bepaalde vrachtwagen heeft gescand, wordt het laden automatisch en in realtime gevalideerd op het moment dat de pallet door de juiste dockdeur gaat en Reflex WMS ontvangt direct een melding dat het laden correct is uitgevoerd. Omgekeerd wordt het laden niet gevalideerd als de pallet niet door de juiste deur gaat. De magazijnmedewerker kan bovendien geen nieuwe pallet scannen voordat de verwachte pallet juist is geladen. Lading vergeten of verkeerde lading meenemen wordt zo goed als onmogelijk.

Scanless Dock Control wordt al in meer dan 20 magazijnen (500 docks) gebruikt. iBeacon-technologie vraagt volgens de fabrikant geen grote investering qua aankoop en onderhoud. Er zijn ook geen grote aanpassingen nodig in de infrastructuur of het informatiesysteem. Bedrijven die met het systeem zijn uitgerust verdienen na gemiddeld drie tot zes maanden hun investering terug, voornamelijk door het elimineren van laadfouten en de daarmee gepaard gaande boetes en extra transportkosten, aldus Reflex Logistics Solutions.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo