Er zijn nog nooit zoveel transporteurs in België geweest

Er zijn nu 10.491 transportbedrijven in België, dat is een stijging van bijna 5% ten opzichte van vorig jaar. “De sector is gezonder dan ooit”, verklaart Michaël Reul, secretaris-generaal en woordvoerder van de UPTR. “Wie overweegt in onze sector te gaan werken, kan hier dus met vertrouwen naar toe komen.”

In vergelijking met 2017 neemt het aantal vervoersbedrijven zelfs met bijna 22% toe. “Onze sector groeit als nooit tevoren,” zegt Michael Reul. “En deze resultaten worden behaald ondanks de Brexit en de gezondheidscrisis. We zijn allemaal steeds meer online gaan kopen en dat heeft heel natuurlijk de groei in de transportsector gestimuleerd.” Dit heeft echter gevolgen gehad voor de aanwervingsproblemen: “Wij hebben nu ongeveer 5.000 vacatures te vervullen,” zegt Michaël Reul. “Overal is het hetzelfde liedje: bekwaam personeel vinden is vandaag de grootste uitdaging in de sector. Er is werk voor iedereen. En dat in een sector die ongetwijfeld zeer stabiel is en financieel gezonder dan ooit. Vandaag investeren in het behalen van een rijbewijs C of CE voor het besturen van een vrachtwagen is zeker een verstandige investering. We hebben onlangs ook een nieuwe sectorale overeenkomst gesloten die betere lonen en arbeidsomstandigheden voor iedereen garandeert.

Lees alles over UPTR

UPTR

video

UPTR ontmoet kmo transport en logistieke ondernemingen

UPTR is de Unie van Professionele Transporteurs en Logistieke ondernemers die de Belgische Transport- en Logistieke ondernemers vertegenwoordigd op een regionaal, nationaal en Europees niveau. UPTR biedt een brede waaier van diensten en juridische bijstand aan en dit alles om de administratieve last van de transport- en logistieke ondernemingen van vandaag te verminderen. “Onze leden […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo