LKW-Maut: de Belgische vlag terug in opmars

Is dit een gevolg van de eerste maatregelen van het mobiliteitspakket? Het is nog te vroeg om er uitspraken over te doen, maar Febetra meldt dat Belgische transporteurs voor het eerst sinds lange tijd niet meer achterop raken in de LKW-Maut-statistieken in Duitsland.

Volgens cijfers van de federale dienst BAG is het aantal kilometers dat Belgische wegvervoerders in 2021 hebben afgelegd op het wegennet waarop de Duitse kilometerheffing van toepassing is, met 7% gestegen. “Na jarenlang in de hoek gezeten te hebben waar de klappen vallen, lijken onze transporteurs recht te krabbelen en scoren zelfs quasi even goed dan het EU gemiddelde (+ 7,8 %). Die trendbreuk is uiteraard heuglijk nieuws, maar nog geen reden tot euforie.  In elk geval zijn ze nog ver verwijderd van hun niveau van 2007. Op 15 jaar tijd zijn hun kilometerprestaties op het Mautwegennet met 48% gedaald”, zegt Philippe Degraef, directeur van Febetra.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo