UPTR: “Hoge dieselprijs kost transportsector 50 miljoen euro extra per maand”

De prijs van een vat ruwe olie is vanochtend met nog eens 4,9% gestegen tot 98,7 dollar tegen de officiële Brent-prijs. Deze nieuwe stijging, die met name verband houdt met de oorlog in Oekraïne, verergert een situatie die sinds 1 december is verslechterd en brengt de UPTR ertoe de alarmbel te luiden.

Volgens Ronald Tiebout, juridisch adviseur en woordvoerder bij UPTR, komt de huidige groei van de transportsector onder druk te staan door de nieuwe recordprijs van diesel aan de pomp. “Maandelijks kost de gestegen energieprijs 50 miljoen euro aan de transportsector. De prijsverhoging kan niet volledig worden opgevangen door de bedrijven zelf.“

Om te vermijden dat de meerkost doorgerekend wordt aan de consument, stelt UPTR twee maatregelen voor aan de federale regering: “De regering kan de accijnzen verlagen tot de Europese minimumdrempel. Zo kan in de tussentijd een oplossing gevonden worden voor de stijging van de brandstofprijzen. De invoering van het omgekeerd cliquetsysteem zou eventuele bijkomende stijgingen neutraliseren.”

Lees alles over UPTR

UPTR

video

UPTR ontmoet kmo transport en logistieke ondernemingen

UPTR is de Unie van Professionele Transporteurs en Logistieke ondernemers die de Belgische Transport- en Logistieke ondernemers vertegenwoordigd op een regionaal, nationaal en Europees niveau. UPTR biedt een brede waaier van diensten en juridische bijstand aan en dit alles om de administratieve last van de transport- en logistieke ondernemingen van vandaag te verminderen. “Onze leden […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo