Featured Video Play Icon

[VIDEO] Doorgedreven automatisatie en robotisering staan centraal bij CEVA Logistics

De Putter & Co gaat in de nieuwe uitzending van Logistics.TV op bezoek bij CEVA Logistics in Grobbendonk. Zij behoren sinds enkele jaren tot de Franse top 5 rederij CMA CGM. CEVA Logistics is met 4200 medewerkers actief op 32 locaties in de Benelux.

Op deze site die zowel via het Albertkanaal als via de snelweg te bereiken is, bevindt zich het warehouse met 60.000 m² productieoppervlakte voor een belangrijke Retail klant. Dagelijks vertrekken er meer dan 100.000 items foot-en sportswear naar regionale distributiecentra en winkels in de EMEA-zone.

Automatisatie en robotisering
CEVA staat in voor de volledige logistieke ontzorging van zijn klant gaande van transport en forwarding, over customer service en orderpicking tot de herconditionering en het retourmanagement van de goederen. Men zet in op een doorgedreven automatisatie en robotisering. Zo beschikken de medewerkers over geavanceerde picking trolleys maar ook “Goods to person” oplossingen waarbij de gewenste items letterlijk tot bij de orderpicker gebracht worden wat de ergonomie en efficiency ten goede komt!

Minimale ecologische voetafdruk
Dit omni-channel warehouse waarbij zowel B2B als B2C klanten beleverd worden is bedekt met zonnepanelen die zorgen voor de energiebevoorrading van de hele site waaronder het goederenbehandelings-equipment. Binnenkort gaat zelfs het vullingsmateriaal in de dozen geëlimineerd worden wat zorgt voor een minimale ecologische voetafdruk.

Kortom, een terechte trendsetter!

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo