EDCO bereikt kaap van 500 instroomchauffeurs

Opleidingscentrum EDCO zet volop in op het aanwerven van chauffeurs via opleiding. Met succes, want het bedrijf uit Genk heeft zojuist de 500e chauffeur gevierd die zijn CE-rijbewijs op die manier heeft behaald.

“Sinds januari 2017 hebben we een eigen zijdelings instroomproject van vrachtwagenchauffeurs. We zoeken mensen met een B rijbewijs die zich willen heroriënteren naar de transportsector. Kandidaten kunnen via het sneltraject vrachtwagenchauffeur C/CE worden op amper 7 – 12 weken Ze genieten bij ons de opleiding tot C/CE en we stellen ze tewerk in de sector”, zegt CEO Frank Van Langendonck.

Recent werd Bjarne Mannaerts de 500ste afgestudeerde vrachtwagenchauffeur via het opleidings- en wervingstraject. “Een succesformule die enkel kan werken door een unieke synergetische werking tussen rijschool, gespecialiseerde recruiters en innoverende transportbedrijven”, zegt project manager Laurens Baetens. Volgens hem is kennis van zaken, expertise en didactisch maatwerk hét succes van het opleidingsproject. “Investeren in de mensen die willen werken, de juiste werkmentaliteit dragen en hun engagement geven om er een succes van te maken, is dé oplossing om de grote tekorten tegen te gaan. Bij ons staat de chauffeur in spé centraal en dat merken de kandidaten op vlak van keuzes die we samen met hen bespreken. We stippelen samen het traject uit, maken ze wegwijs in de soorten transport die ze zélf mogen bepalen. Vervolgens sturen we ze naar de betere werkgevers. Op deze manier kunnen we de tevredenheid erg hoog houden en beperken we het verloop enorm.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo