Renault Trucks kondigt zwaar elektrisch gamma aan

Renault Trucks gaat zijn gamma elektrische vrachtwagens een nieuwe naam geven. Het gamma wordt ook uitgebreid naar de sector van de zware vrachtwagens met twee nieuwe modellen die in 2023 worden verwacht: de T E-Tech voor regionaal vervoer en de C E-Tech voor de bouwsector.

In 2021 heeft Renault Trucks 249 elektrische vrachtwagens verkocht en vaste orders gekregen voor 613 vrachtwagens. Net als andere fabrikanten zal het Franse merk zijn ambities echter verhogen, met als doel 50% van de verkoopvolumes in elektrische vorm te bereiken tegen 2030 en 100% tegen 2040. Om deze doelstellingen te bereiken, zal Renault Trucks in 2023 eerst twee nieuwe modellen op de markt brengen (de T E-Tech voor het regionaal vervoer en de C E-Tech voor de bouwsector)… waarover de constructeur nog geen details heeft gegeven.

De andere opvallende ontwikkeling is de nieuwe branding van dit elektrische gamma. Renault Trucks laat, net als Renault VU, het merk Z.E varen en gaat over op het merk E-Tech. Maar het gaat niet alleen om een nieuwe naam: deze term brengt alles samen wat Renault Trucks aanbiedt om zijn klanten in elke levensfase van het voertuig te begeleiden, van het aankoopproject tot en met de operationele opvolging.

Deze 360°-ondersteuning is verdeeld in vier fasen:

  1. de klant wordt ondersteund bij het definiëren van zijn decarbonisatieproject, bij het bestuderen en bepalen van zijn behoeften.
  2. de klant wordt bijgestaan bij de analyse van het wagenpark en de gebruiksprofielen, bij de analyse van de elektrische installatie enz. In deze fase simuleert Renault Trucks de vermindering van de CO2-uitstoot en de autonomie en stelt vervolgens een volledig advies op, met inbegrip van een tijdschema voor de implementatie en een geraamde vermindering van de CO2-uitstoot.
  3. het meebouwen aan een ecosysteem voor elektrische mobiliteit, met inbegrip van de financiering, het in overweging nemen van subsidies, de configuratie van de volledige vrachtwagen, de oplaadinfrastructuur, de onderhoudscontracten, enz. In deze fase stelt Renault Trucks een demotruck ter beschikking van de klant
  4. levering van het voertuig, installatie van de oplaadinfrastructuur, opleiding van bestuurders en wagenparkbeheerders, operationeel toezicht op het wagenpark en de oplaadinfrastructuur, toezicht op het rijgedrag en het verbruik, eventuele optimaliseringsvoorstellen.

 

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Xwift (Samen Sterk) – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Xwift werd opgericht in 2007 en is vandaag een van de sterkst groeiende transportbedrijven van België. Oprichter Pieter Denys en zijn medewerkers verdienden hun sporen in het nationaal en internationaal sneltransport, “just in time” alsook dedicated en gepersonaliseerd vervoer, maar de laatste jaren zet het bedrijf ook in op diversificatie. Overnames van Demolans Logistics, Transport […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo