Amazon overweegt onderverhuur leegstaande magazijnen in VS

E-commercegigant Amazon bekijkt of het delen van zijn magazijnoppervlakte in de Verenigde Staten kan onderverhuren aan andere bedrijven. Volgens Amerikaanse media zou Amazon bijna een miljoen vierkante meter aan leegstaande magazijnruimte willen gaan verhuren. 

De Covid-pandemie mag dan wel een hoogtijperiode geweest zijn voor de e-commerce, nu het gewone leven weer op gang komt moeten ook de giganten van deze sector leren leven met het ‘nieuwe normaal.’ Amazon blijft in de VS zitten met een overcapaciteit aan magazijnruimte. Het zou plannen hebben om die ruimte te gaan onderverhuren aan andere logistiekspelers. Volgens persagentschap Bloomberg gaat het in de staten Californië, New York, New Jersey en Atlanta over een miljoen vierkante meter, terwijl sommige ander bronnen gewagen van het drievoudige.

Deze evolutie kan volgens Amazon worden gezien als een correctie na twee jaren van indrukwekkende groei. CEO Andy Jassy spreekt over 23% jaarlijkse groei in de afgelopen twee jaren, met als uitschieter de verdubbeling van het ‘fulfillment’-netwerk in 2020. De focus ligt volgens Jassy nu op het verhogen van productiviteit en kostenefficiëntie.

Het mag dan wel opmerkelijk zijn dat een grote speler als Amazon toegeeft met een aanzienlijke overcapaciteit te kampen, dat wil nog niet per se zeggen dat de markt voor logistiek vastgoed afkoelt. Vastgoedspeler Prologis vermoedt dat alleen al in de VS 74.320.000 vierkante meter extra ruimte nodig is om te voldoen aan de vraag die wordt gegenereerd door het herstel  van de consumptie en de tendens bij bedrijven om meer stocks op te bouwen als respons op de onzekerheden in de wereldwijde supply chain.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo