Driekwart werkgevers supply chain & logistiek krijgt vacatures moeilijk gevuld

Ondanks de woelige economische situatie plant de helft van de Belgische werkgevers in supply chain en logistiek de aanwerving van nieuwe personeelsleden tegen het einde van september. Driekwart van de bevraagden ondervindt wel moeilijkheden om de vacatures in te vullen. Logistiek wordt zo de tweede grootste categorie knelpuntberoepen op onze arbeidsmarkt. 

Een op de twee (52 procent) van de in april door ManpowerGroup ondervraagde werkgevers in de sectoren supply chain en logistiek is van plan zijn personeelsbestand uit te breiden tegen het eind van de maand september, terwijl 15 procent van plan is dit te verminderen. 26 procent van de bevraagde werkgevers verwacht geen verandering. Daarmee is het conjuncturele optimisme in deze sectoren opmerkelijk groter dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Die vacatures ook ingevuld krijgen, dreigt wel een uitdaging te worden. 81 procent van de bevraagde werkgevers uit de sectoren supply chain en logistiek ondervindt moeilijkheden bij het invullen van vacatures door gebrek aan gekwalificeerd personeel. Volgens de ManpowerGroup-enquête zijn de logistieke profielen na IT-functies het moeilijkst in te vullen. “De diagnose van het tekort aan talent werd lang geleden al gesteld, maar vandaag is er een echte urgentie”, zegt Sébastien Delfosse, Managing Director van ManpowerGroup BeLux. “Alle actoren op de arbeidsmarkt moeten zich mobiliseren en hun actieplan opstellen ter verbetering van het talentenbeheer en opleidingen  en upskilling, zowel op korte als op lange termijn, om de kloof tussen vraag en aanbod van vaardigheden te verkleinen en op die manier een duurzamere arbeidsmarkt te creëren.”

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo