Volvo Trucks opent batterijfabriek in Gent

De Volvo Europa Truck-fabriek in Gent zal een centrale rol spelen in de geleidelijke overgang naar elektrische aandrijving. Tot de elektrische vrachtwagens zelf worden geassembleerd, zal Volvo Trucks er vanaf het derde kwartaal van dit jaar zijn eigen batterijen produceren.

Volvo Europa Truck zal gebruiksklare batterijen leveren voor de elektrische zware vrachtwagens van Volvo Trucks. In de nieuwe batterijfabriek zullen cellen en modules van Samsung SDI worden geassembleerd tot batterijpacks. “Door het batterijassemblageproces te integreren in onze productiestroom kunnen we de doorlooptijden voor onze klanten verkorten en krachtige batterijen verzekeren, terwijl we tegelijk de circulariteit verhogen,” aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks. De fabriek zelf draait op 100% hernieuwbare energie.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo