Volvo Trucks opent batterijfabriek in Gent

De Volvo Europa Truck-fabriek in Gent zal een centrale rol spelen in de geleidelijke overgang naar elektrische aandrijving. Tot de elektrische vrachtwagens zelf worden geassembleerd, zal Volvo Trucks er vanaf het derde kwartaal van dit jaar zijn eigen batterijen produceren.

Volvo Europa Truck zal gebruiksklare batterijen leveren voor de elektrische zware vrachtwagens van Volvo Trucks. In de nieuwe batterijfabriek zullen cellen en modules van Samsung SDI worden geassembleerd tot batterijpacks. “Door het batterijassemblageproces te integreren in onze productiestroom kunnen we de doorlooptijden voor onze klanten verkorten en krachtige batterijen verzekeren, terwijl we tegelijk de circulariteit verhogen,” aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks. De fabriek zelf draait op 100% hernieuwbare energie.

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo