ABInBev bestelt 10 Volvo FE Electric

Na een succesvolle test in Leuven (met een Volvo FE Electric) en in Brussel (met een MAN eTGM) inzake elektrische stadsbelevering investeert AB InBev in tien nieuwe elektrische trucks. Vanaf eind dit jaar worden cafés emissieloos beleverd in Leuven, Brussel, Gent en Luik.

Dit is de eerste massa-order die officieel door een Belgisch bedrijf voor elektrische vrachtwagens is aangekondigd. ABInBev heeft genoeg ervaring opgedaan met zijn eerste twee elektrische vrachtwagens om een nieuw bedrijfsmodel voor elektrische vrachtwagens te ontwikkelen. In elke stad zullen de elektrische vrachtwagens hun batterijen opladen in het dichtstbijzijnde depot (Leuven, Anderlecht, De Pinte en Ans) van waaruit zij hun rondes zullen maken. “Eén route is gemiddeld 120 kilometer en de routes zijn zo bepaald dat de trucks onderweg niet moeten worden bijgeladen”, aldus Pascaline Vandeperre, woordvoerdster van ABInBev.

Dit zorgt voor een reductie van 150 ton CO2 op jaarbasis, maar dit is niet het enige voordeel dat het bedrijf haalt uit het gebruik van elektrische trucks. “De vele voordelen van elektrische stadsbelevering hebben we vastgesteld in de praktijk na de tests in Leuven en Anderlecht: geen uitstoot, minder lawaai en aangenaam rijden voor onze chauffeurs. De E-Truck is een belangrijke troef om goede chauffeurs te blijven aantrekken in een schaarse arbeidsmarkt. Zo ondersteunt duurzaamheid ook onze HR-agenda. Het is dus evident dat we opschalen.” zegt Philippe Seminck, Logistics Director BeNeLux en Frankrijk.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo