Scania breidt haar reeks elektrische trucks uit

Na de lancering van haar eerste elektrische trucks voor diverse stedelijke toepassingen (25-serie), breidt Scania nu haar reeks emissievrije trucks uit naar regionale transportactiviteiten met modellen (45-serie) die leverbaar zijn met R- of S-slaapcabine. De nieuwe modellen hebben onder meer een zeer hoge laadcapaciteit.

In eerste instantie kunnen de nieuwe elektrische Scania-trucks worden besteld als 4×2-trekkers of als 6×2*4 bakwagens. In het eerste geval wordt de actieradius (naar verluidt 350 km bij een gemiddelde snelwegsnelheid van 80 km/h) bereikt met zes accupakketten voor een totaal van 624 kWh, waarvoor een wielbasis van 4150 mm nodig is. Aangezien het echter om een elektrisch voertuig gaat, komt het in aanmerking voor de afwijking die door de nieuwe verordening inzake “massa’s en afmetingen” wordt toegestaan en kan het dus de maximaal toegestane lengte overschrijden. De motor levert een continu vermogen van 410 kW.

Waar Scania zeker een voorsprong heeft op de concurrentie, is de laadcapaciteit van de accu’s: op een 45R of 45S kan die 375 kW bereiken. Dat is bijna drie keer zoveel als bijvoorbeeld mogelijk is met een 25P, maar ook 50 procent meer dan momenteel mogelijk is met de DAF CF Electric en Volvo FH Electric. In de praktijk zorgt een uur opladen met 375 kW voor een extra actieradius van 270 tot 300 kilometer.

De orderboeken voor de Scania 45R en 45S zijn geopend, maar de productie zal pas in het vierde kwartaal van 2023 van start gaan.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo