Eskatrans kijkt ook naar andere merken

Brandstofprijzen, de roep om verduurzaming en de aanhoudende vertragingen bij levering bezorgen de fleet owners in de transportsector hoofdbrekens. Steven Meeus van Eskatrans probeert het risico te spreiden. 

Dit transportbedrijf uit Turnhout beschikt over 78 trekkers en 110 stuks getrokken materieel en is vooral actief in het containervervoer in de havens van Antwerpen en Rotterdam. De vloot bestaat voor 70 % uit DAF-trucks, aangevuld met Volvo’s (waarvan vier op LNG) en Scania’s. De gemiddelde levensduur is ongeveer acht jaar, vroeger kon die oplopen tot negen à tien jaar. “DAF is ons hoofdmerk, net zoals bij andere bedrijven uit onze groep”, zegt CEO Steven Meeus. De vloot groeit jaarlijks aan met een achttal voertuigen. Voor 2023 worden 10 tot 15 DAF XG-trucks besteld. Ook Eskatrans moet rekening houden met leveringsperikelen, waardoor ook andere merken worden onderzocht. “We proberen het risico op vertragingen te spreiden. Veel banale onderdelen zijn momenteel niet te krijgen. Ook de brandstofprijzen zijn een uitdaging, net als de zoektocht naar personeel.” Eskatrans onderzoekt ook alternatieve aandrijvingen, maar rijdt op het terrein hoofdzakelijk met dieselwagens.

 

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo