Kuehne + Nagel overtuigd door zonnepanelen op het dak van de truck

In Nederland trekt Kuehne + Nagel positieve conclusies uit haar eerste experimenten met zonnepanelen op de daken van haar bestelwagens en opleggers. Deze tests werden uitgevoerd in samenwerking met IM Efficiency.

IM Efficiency leverde niet alleen de ultradunne zonnepanelen die op de voertuigen worden geïnstalleerd, maar ook het energiebeheersysteem dat het mogelijk maakt de beschikbare energie direct te gebruiken in plaats van de dynamo. Deze energie wordt gebruikt om het airconditioningsysteem, de elektrische achterklep en de opladers voor mobiele telefoons en computers van stroom te voorzien. Gemiddeld heeft het systeem in de loop van een jaar 1.200 liter brandstof en 3,8 ton CO2 bespaard, met pieken in de zomer. Dit komt overeen met een vermindering van het verbruik met ongeveer 6%.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo